Colorozo berekenen

Wil je aan de slag met het (lang) pekelen van vlees? Dan moet je aan de slag met colorozo zout. Ook wel bekend als nitrietzout. Voor je hiermee aan de slag gaat is het zeer belangrijk dat je weet wat je doet en dat je hygiënisch werkt.

Op Het B​B​Q Genootschap vind je een zeer uitgebreid artikel over het pekel proces met colorozo zout. De calculator die je op deze pagina vindt is dan ook gebaseerd op dezelfde calculator van Het BBQ Genootschap. Alle credits gaan dus daar naar toe.

Aantal gram colorozo zout op basis van 1.000 gram vlees (inclusief alle eventueel toegevoegde vloeistoffen):

(120 ppm nitriet) Zoutgehalte 2.0%20 gram
(150 ppm nitriet) Zoutgehalte 2.5%25 gram

Let op!

  • Bij lang pekelen is voor de voedselveiligheid minimaal 2% zout nodig om ook andere bacteriën te weren

  • Wanneer je twijfelt, gooi het weg!

  • Gebruik de berekening op deze pagina elleen als je weet wat je doet. Roog BBQ is niet aansprakelijk voor ondeskundig gebruik en eventuele schades die daar door kunnen ontstaan.

Scroll naar bovenkant van pagina