Over Roog BBQ

Wie is toch die gozer achter Roog BBQ? Mijn naam is Rogier, 38 jaar en gek op barbecueën. Ik vind het heerlijk om het hele jaar door lekker aan één of meer van mijn barbecues te staan. Weer of geen weer.

Rogier is chicken lollipops aan het maken bij een Smokey Goodness workshop barbecue workshop
‘Chicken lollipops’ maken bij Smokey Goodness

Hoe het begon

In 2017 gingen ik en mijn vriendin samenwonen in onze eerste koopwoning in Rotterdam. Een ééns-gezinswoning met tuin. In de bouwmarkt liep ik tegen een mooie aanbieding aan. Het was mijn eerste barbecue; een Weber 47cm ketelbarbecue. Die kon een mooi plekje in onze eerste tuin verwachten.

De eerste keer dat ik deze barbecue gebruikte had ik geen idee hoe je hier nou echt mee om moest gaan. ‘Dit moet toch ook anders kunnen?’, dacht ik. En, zoals dat tegenwoordig gaat, begon mijn zoektocht naar antwoorden op internet op websites zoals Het BBQ Genootschap en BBQ Helden. Vanaf dat moment ging er een wereld voor mij open.

Het idee achter Roog BBQ

Door de jaren heen heb ik tal van recepten gemaakt, verbeterd en aangepast naar mijn smaak. In dat proces is er veel mis gegaan, maar daar tegenover heb ik veel meer geleerd. Op een gegeven moment wilde ik wat naslagwerk hebben en mijn kennis en creaties delen met anderen. Vanuit dit idee is Roog BBQ ontstaan.

Ik hoop dat ik je op Roog BBQ kan inspireren met mijn recepten of op weg kan helpen met mijn tips & tricks. Heb je er wat aan? Wees dan vooral niet egoïstisch en deel het dan vooral even met je vrienden en kennissen. Of tag me op Instagram met #roogbbq of @roogbbq.

Waarmee ik fikkie stook

Mijn gerechten maak ik voornamelijk op een kamado, de Bastard Urban Large. Hiervoor maakte ik voornamelijk gebruik van de Weber Master Touch 57cm. Deze barbecue heb ik er nog steeds naast. Daarbij heb ik ook nog een Weber Go-Anywhere (houstkool) voor erbij.

Samenwerkingen

Wil je samenwerken met Roog BBQ? Dan sta ik daar altijd voor open. Neem contact met mij op via de contactpagina of stuur een e-mail naar rogier@roogbbq.nl.

Golden BBQ logo

Golden BBQ

Roog BBQ werkt samen met Golden BBQ. Golden BBQ heeft verschillende rubs die stuk voor stuk echte toppers zijn. De Golden Devil, Golden Sate en Golden Burger zijn mijn favorieten, maar er zijn nog veel meer lekkere rubs verkrijgbaar. Neem vooral eens een kijkje in het assortiment van Golden BBQ!

Nog vragen?

Zou je graag bepaalde zaken willen terugzien op de website? Of heb je andere vragen, opmerkingen of verbeter punten? Neem dan gerust even contact met me op.