Kerntemperaturen

Alle kerntemperaturen op een rij

Eend
53 - 56 °C58 - 61 °C65 - 68 °C70 - 72 °C
Geit

Steaks en ander geitenvlees aan het bot.

60 - 63 °C64 - 68 °C> 70 °C
Geitengehakt
> 70 °C
Hert en ree

Filet; bout of rug.

55 °C
Kabeljauw
58 - 60 °C
Kip en kalkoen

Dij; poot en vleugel.

75 °C
Kipfilet en kalkoenfilet
70 - 72 °C
Lamsgehakt
> 70 °C
Lamsvlees

Steaks en ander lamsvlees aan het bot.

50 - 52 °C55 - 58 °C60 - 63 °C65 - 67 °C> 70 °C
Pulled pork
> 90 °C
Rollade van rundvlees
50 - 5255 - 58 °C60 - 63 °C
Rosbief
48 - 50 °C53 - 56 °C58 - 61 °C
Rundergehakt
55 - 58 °C60 - 63 °C65 - 67 °C> 70 °C
Rundvlees

Steaks en ander rundvlees aan het bot

50 - 52 °C55 - 58 °C60 - 63 °C65 - 67 °C> 70 °C
Spareribs
> 70 °C
Tonijn
46 - 48 °C50 - 52 °C
Varkensgehakt
> 70 °C
Varkensvlees

Steaks en ander varkensvlees aan het bot.

60 - 63 °C65 - 67 °C> 70 °C
Wild zwijn

Bout; filter of rug.

60 - 62 °C
Witvis
63 - 65 °C
Worst
> 70 °C
Zalm
43 - 45 °C48 - 50 °C53 - 55 °C