Todo

Birria Taco's


Direct naar recept
  • 30 min

    voorbereiden

  • 4 uur

    bereiden

  • 4 uur 30 min

    totaal

  • 6 personenporties

benodigdheden

Materialen

Ingrediënten

  • 1,3 kg ossenstaart of ander stoofvlees

  • 1 tl chilipeper

  • 0,5 tl kruidnagel fijngemalen

  • 1 tl tijm gedroogd

  • 3 st laulierblaadjes

  • 1 st chipotle pepers in adobo saus

  • 1 tl oregano gedroogd

  • 0,25 tl komijn fijngemalen

  • 3 tenen knoflook

  • 2 st kippenbouillonblokjes of een liter kippenboullion

  • 2 st wortels

  • 0,5 st rode paprika

  • 1 st ui

  • 6 st gedroogde chilipepers

  • 3 tl koriander

  • maïs tortilla's

  • 1 st rode ui

  • jonge kaas

  • 2 el zonnebloemolie of andere plantaardige olie

Bereiding

  1. Bereid de barbecue vast voor op een directe hitte van 170°C. Laat de Dutch Oven ook gelijk mee opwarmen.

  2. Snij het vlees in kleinere stukken. De kleinere stukken zijn makkelijker te stoven straks. Maak een rub van de gedroogde kruiden en bestrooi hier verder het vlees mee. Snij de ui, wortels, pepers en de knoflook in wat kleinere stukken. Pureer dit in de blender tot een bouillon.

  3. Bak het vlees kort aan in de Dutch Oven boven directe hitte zodat het rondom een mooie korts heeft.

  4. Als het vlees een mooie korst heeft stel je de barbecue in op een indirecte hitte van zo'n 150°C. Voeg de eerder gemaakte bouillon toe aan. Gebruik eventueel kippenbouillon om het vlees net onder het vocht te zetten. Voeg vervolgens de laurierblaadjes toe en wat versgemalen peper. Stoof het vlees zo'n 3 uur tot je het gemakkelijk los kunt trekken.

  5. Scheid het vocht uit de Dutch Oven van het vlees. Pull het vlees een beetje uit elkaar.
    Maak je barbecue weer gereed voor een directe bereiding op zo'n 170°C en warm de skillet mee op.

  6. Voor iedere tortilla voeg je zo'n 2 eetlepels van het vocht toe aan de warme skillet. Bevochtig de tortilla met het vocht uit de pan aan beiden kanten. Leg vervolgens het vlees, de kaas en wat rode ui op de tortilla's. Klap de tortilla dicht en bak deze aan beide kanten krokant.

Notities

In de meeste gerechten wordt er nog wat koriander toegevoegd aan de tortilla. Verse koriander komt bij mij niet in, dus deze heb ik achterwege gelaten in dit rece