Dit recept komt uit het boek:
"No Worries BBQ"
Benodigdheden voor 4 personen
1 bloemkool
2 el arachideolie
100 ml hoisin saus
2 el sojasaus
1 el sriracha
50 gr geroosterde pinda's
2 lente uien
1 rode peper zonder zaadjes
1 limoen
zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
Bereid de barbecue voor op een indirecte bereiding op 200 °C.
Snij de bloemkool in kleine roosjes. Meng deze met de arachideolie en breng op smaak met peper en zout.
Maak ondertussen de saus door de hoisinsaus, sojasaus en sriracha met elkaar te mengen.
Rooster de bloemkoolroosjes voor 10 minuten en meng ze daarna met de saus. Leg ze vervolgens nog voor 10 minuten terug op de barbecue.
Hak ondertussen de pinda's fijn. Verwijder uit de rode peper de zaadjes en snij de peper in dunne ringen. Snij ook de lente ui in dunne ringen,
Als de bloemkool klaar is maak je deze af met de pinda's, lente ui en peper en rasp de schil van de limoen er over.