broodje met gebakken oesterzwammen en coleslaw met op de achtergrond een fles ultra light barbecuesaus

Een keer een vegetarische variant op een broodje pulled pork proberen? Lees dan snel verder hoe je dit broodje vega 'pulled pork' maakt. Geloof me, deze is heerlijk!

Natuurlijk hou ik van een lekker stuk vlees, maar dit vega broodje vega 'pulled pork' doet echt niet onder voor een broodje warm vlees. En met slechts 400 kcal kun je ook nog eens verantwoord snacken. Af en toe moet je ook op de calorieën letten toch? Tenminste, dat zegt mijn vriendin...

Oesterzwammen

Voor de 'pulled pork' gebruiken we oesterzwammen. Deze krijgen na het bakken een vlezige structuur en zijn dus perfect hiervoor. Deze gaan gaan we eerst koud roken en daarna bakken in een skillet of op de plancha.

Koud roken

We gaan de oesterzwammen dus eerst koud roken. Dit is geen must, maar dit geeft toch die mooie rooktoets aan het gerecht. We zijn immers aan het barbecuen.

Gebruik een milde rookmot, bijvoorbeeld van een fruitboom. Ik gebruik zelf appel rookmot.

Het koud roken gaat het makkelijkste met een cold smoke generator (CSG).

gevulde cold smoke generator met rookmot
Een gevulde Cold Smoke Generator met rookmot

Heb je geen CSG? Sla deze stap dan over. Geen rooktoets, maar nog steeds een heerlijk broodje.

Ik gebruik een RVS grilmandje om de oesterzwammen op te leggen. Als je die niet hebt, gebruik van iets waar de rook mooi door kan trekken. Een vergiet bijvoorbeeld.

Barbecue rub voor het vega broodje 'pulled pork'

Bij pulled pork gebruik je vaak een rub geschikt voor varkensvlees of een 'all-purpose' rub. Gebruik dus een rub die je normaal ook voor pulled pork of varken zou gebruiken. Zelf vind ik de Golden Ribs rub van Golden BBQ erg lekker hierbij.

Coleslaw

Voor op het broodje maken we ook een coleslaw. Je kan ook wat meer maken voor er naast, erg lekker. Maak deze het liefst minimaal een paar uurtjes van tevoren. Zo kunnen de smaken goed intrekken en worden de groenten wat slapper.

F*ck die calorieën

Denk je bij jezelf f*ck die calorieën? Dan kun je voor de low-calorie variant natuurlijk ook gewone barbecuesaus gebruiken, de friteslijn vervangen met mayonaise, gewone kwark gebruiken of natuurlijk een witte bol pakken. Ik hou je niet tegen.

Het recept voor Broodje vega 'pulled pork'

broodje met gebakken oesterzwammen en coleslaw met op de achtergrond een fles ultra light barbecuesaus
  • Voorbereiden:
  • Bereiden:
  • Totale bereiding:
  • Porties:
  • Categorie:

  Benodigdheden

  Materialen

  • Barbecue met deksel
  • Cold Smoke Generator (CSG)
  • Appel rookmot
  • RVS grilmand
  • Skillet of plancha

  Ingrediënten

  Let op. Porties zijn aangepast naar 0. .
  • Voor de coleslaw

  Bereiding

  1. Voor de coleslaw
  2. Voor de broodjes