vega burger met bier saus

Wil je eens een keer een vegetarisch gerecht op tafel zetten, maar toch de smaak van een heerlijke vleesburger? Maak dan eens deze vega burger van De Vegetarische Slager met bier saus. Deze burger 2is niet van een echte vleesburger te onderscheiden, geloof me.

Allereerst; ik word niet gesponsord door De Vegetarische Slager of Oil & Vinegar.

Onlangs was er bij de Jumbo supermarkten een actie waarbij je, na aankoop van twee producten van De Vegetarische Slager, een kookboek kreeg. Voor mij een goede aanleiding om hier eens mee aan de slag te gaan.

kookboek Holy Grill van De Vegetarische Slager
Holy Grill - het kookboek van De Vegetarische Slager, geschreven door Jort Althuizen

Eerder dit jaar had ik voor vaderdag een mooi pakket gehad met bier saus, bier azijn en bier mosterd van Oil & Vinegar. Deze vega burger (en de side-dish) heb ik hiermee aangekleed. Een heerlijke combinatie al zeg ik het zelf.

Ik moet eerlijk bekennen, vooraf was ik best sceptisch over de vegetarische burgers. Eerder heb ik al eens burgers gemaakt van tofu en deze vielen vies tegen. Maar deze burgers kwamen qua smaak en textuur echt overeen met een gewone vleesburger. Voor mij dus zeker voor herhaling vatbaar. Maak hem zelf ook eens direct boven de kolen en laat me vooral weten wat jij er van vond!

Het recept voor Vega burger met bier saus

vega burger met bier saus
 • Benodigdheden

  Ingrediënten

  Let op. Porties zijn aangepast naar 0. .

  Bereiding

  Notities

  Wil je dit gerecht verder uitbreiden? Gril dan wat romaine sla en maak een dressing van wat Oil & Vinegar Beer vinegar, Oil & Vinegar Beer Mustard en olijfolie.