Mexicaanse burger in een wrap


Direct naar receptOf lees het hele artikel
 • voorbereiden
 • bereiden
 • bereiden
 • 1 persoonporties
doorgsneden mexicaanse burger in een wrap

Wil je een keer wat anders dan een broodje hamburger op een zomerse avond? Probeer dan eens deze Mexicaanse burger in een wrap op je barbecue met onder andere guacamole en nacho chips.

Het idee achter deze Mexicaanse burger

Op Het BBQ Genootschap, een barbecue forum waar ik actief ben, is er maandelijks een fotowedstrijd met een thema waarbij je een creatie van de barbecue moet vastleggen. Het thema van de maand wordt bepaald door de winnaar van de voorgaande maand. Voor de maand augustus was het thema ‘Not your average burger’, gekozen door de winnaar van vorige maand: Noskos. Deze burger in een wrap was mijn inzending voor de fotowedstrijd van de maand augustus.

De inspiratie voor deze Mexicaanse burger in een wrap kwam na het zien van een filmpje op Instagram. Daarbij maakte iemand ook een burger in een wrap, maar dit was nogal een Amerikaans getinte burger. Ik vond een burger met een Mexicaans tintje veel beter passen bij een wrap en het zomerse weer van nu. Daar is deze Mexicaanse burger in een wrap dus uit voort gekomen.

Over de bereiding

Het mooiste is als je bij de bereiding een gietijzeren plancha, skillet of speksteen gebruikt voor een mooie korst op je burger en wrap. Maar ook met een normaal rooster moet het goed komen.

Het vlees

In dit recept maak ik zelf gehakt van runderborst van Belgisch Witblauw van mijn lokale slager. Je kunt natuurlijk ook een ander stuk nemen zolang dit maar een goede vlees/vet verhouding heeft van zo'n 80% vlees / 20% vet. Ook kun je natuurlijk kant-en-klaar gehakt gebruiken.

Opbouwen van de burger

De burger bouw ik met toppings op de grote wrap. Daarboven gaat een kleinere wrap die ik als deksel gebruik. Vervolgens moet de grote wrap omhoog over het dekseltje heen naar binnen toe. De wrap moet je dan even goed bij elkaar houden tot deze op de barbecue ligt. Dit is de lastigste handeling van de bereiding. Maar als je dit voorzichtig doet moet het zeker lukken. Als het eenmaal goed op de barbecue ligt wordt de wrap wat hard en blijft deze goed dicht zitten.

Combinaties

Een heerlijke burger voor een zomerse avond in combinatie met een Mexicaans biertje. Je houdt nog wat van de guacamole over. Die kan je er mooi bij serveren met wat extra tortilla chips.

Het recept voor Mexicaanse burger in een wrap

doorgsneden mexicaanse burger in een wrap
 • voorbereiden
 • bereiden
 • bereiden
 • 1 persoonporties
 1. De burgers maken
 2. Guacamole maken
 3. De burgers bereiden
Scroll naar bovenkant van pagina