De beste kipvleugels uit de spitmand

Direct naar bereidingof lees het hele artikel
 • porties
  2 personen
 • totale bereidingstijd
 • categorie
kipvleugels in spitmand boven hete kolen

Vele sessies zijn er aan vooraf gegaan maar met dit recept mag ik toch wel zeggen dat dit mijn beste kipvleugeltjes van de barbecue zijn. Het eerste deel bereid je deze in de spitmand, het tweede deel in een glaze van barbecuesaus op het rooster.

Ik heb al ontzettend veel recepten van kipvleugeltjes op de barbecue klaargemaakt. De ene beter dan de andere. De ene keer in een krokant velletje maar van binnen wat droog en de andere keer weer andersom. Tot ik de video van Smoking Dad BBQ op YouTube zag. Na het zien van deze video ben ik gelijk aan de slag gegaan met mijn spitmand. En met succes!

Met deze bereiding heb je het beste van twee werelden; een krokant velletje maar nog super mals vlees van binnen. Door het toevoegen van een laagje maizena vlak voor het bereiden maak je het velletje nog net wat krokanter.

Maar ik heb geen spitmand

Zonder spitmand kan je deze heerlijke kipvleugels nog steeds maken. Doe dan de bereiding die je normaal in de spitmand zou doen indirect.

Kipvleugels op tijd voorbereiden

Probeer ver van te voren de vleugeltjes in de rub te zetten. Het liefst de avond van te voren. Gebruik een rub die jij lekker vindt, maar kijk uit met rubs met suiker. We werken op een hoge temperatuur van zo’n 200 °C en je hebt dan dus kans dat je suikers verbranden.

Ik hou van een klein pitje en heb in dit recept de Golden Devil rub van Golden BBQ gebruikt. Gebruik vooral een rub voor op kip die jij lekker vindt. Zet de vleugeltjes in de rub op een rekje onafgedekt in de koelkast. Zo kan het velletje een beetje uitdrogen en dat draagt weer bij aan een krokant velletje.

Het recept voor De beste kipvleugels uit de spitmand

kipvleugels in spitmand boven hete kolen
  • Voorbereiden:
  • Bereiden:
  • Totale bereiding:
  • Porties:
  • Categorie:

  Benodigdheden

  Materialen

  Ingrediënten

  Let op. Porties zijn aangepast naar 0. .

  Bereiding

  Notities

  Heb je geen spitmand? Doe dan het deel wat ik in de spitmand heb gedaan op een indirect deel van je barbecue. Dan heb je nog steeds heerlijke kipvleugeltjes.