Hanger steak board sauce


Direct naar receptOf lees het hele artikel
  • voorbereiden
  • bereiden
  • bereiden
  • 2 personenporties
Een aangesneden hanger steak op een houten plank op een board sauce

Hanger steak, ook wel bekend als longhaas is een heerlijke steak met een wat grovere structuur. Met dit recept maak je deze steak gemakkelijk klaar met een heerlijke board sauce.

Over de hanger steak

Hanger steak, ook wel bekend als longhaas of als onglet is een steak met een wat grovere structuur. Een beetje vergelijkbaar qua structuur als bavette, maar nog iets grover.

Ook is de hanger steak bekend als karweivlees. Slachters kregen vroeger dit stukje vlees soms mee als extra vergoeding voor hun werk.

Als je een hele hanger steak hebt dan kan het zijn dat je deze nog moet splitsen. Een hele steak bestaat uit twee delen die met een vlies aan elkaar zitten. Je splits de steak dan op dit vlies. Verwijder het vlies volledig want deze is erg taai.

Board sauce

Een board sauce is een kruidendressing die je klaar maakt op je snijplank. Na het bereiden van de hanger steak snij je deze op deze board sauce. Zo mengen de sappen van het vlees met de dressing en heb je een heerlijke saus.

Idealiter gebruik je dus een snijplank met een gootje. Anders wordt het al snel een rommeltje.

Reverse sear

In dit recept bereiden we de hanger steak op de reverse sear methode. Dit betekend eerst langzaam indirect garen om de steak vervolgens boven zeer hoge directe hitte af te grillen. Tijdens het indirecte gedeelte voegen we ook gelijk wat rookhout toe om een heerlijke rooktoets mee te geven. Zelf heb ik hickory gebruikt, maar je kunt iedere rookhout soort gebruiken die bij rund past.

Voor het afgrillen is een gietijzeren plancha of een speksteen ideaal. Maar op een rooster kan ook prima.

Het recept voor Hanger steak board sauce

Een aangesneden hanger steak op een houten plank op een board sauce
  • voorbereiden
  • bereiden
  • bereiden
  • 2 personenporties
  1. Voorbereiding
  2. Bereiding
Scroll naar bovenkant van pagina