Surf & turf van ossenhaas en coquilles

Direct naar bereidingof lees het hele artikel
 • porties
  2 personen
 • totale bereidingstijd
 • categorie
surf & turf van ossenhaas en coquilles

Een heerlijke surf & turf van ossenhaas en coquilles. Geserveerd met zeekraal, spek en beurre noisette. En dat allemaal van de barbecue.

Wil je een keer uitsloven op de barbecue voor een speciale gelegenheid? Dan is dit recept een echte aanrader. Het is eventjes hard werken aan een loeihete plancha, maar dan heb je ook wat!

Tournedos van ossenhaas

Misschien ontstaat er wat verwarring, maar in dit recept gebruiken we tournedos. Het is eigenlijk heel simpel; een tournedos is een deel dat wordt gesneden uit de ossenhaas.

Alles weten over een ossenhaas?

Bekijk dan de ossenhaas college door Gertjan Kiers op YouTube.

Zelf ossenhaas portioneren

Mijn advies is om bij de groothandel een hele ossenhaas te kopen, deze zelf te portioneren en wat je niet gebruikt te vacumeren en in te vriezen. Het kost even wat maar je bent een stuk voordeliger uit dan wanneer je losse tournedos koopt.

Beurre noisette

Het hele gerecht maken we af met beurre noisette. Beurre noisette is roomboter die je langzaam verwarmt tot deze goudbruin is en naar nootjes ruikt. Wil je liever meten? Bij een temperatuur van 150 °C is je beurre noisette klaar.

Recept voor beurre noisette

Hier vind je een recept voor beurre noissette van koudgerookte roomboter. Ook erg lekker om eens te maken en makkelijk te bewaren in de vriezer.

Let op met zout

Wees vooraf zuinig met het zout. Door het spek om de tournedos en de spek die je als laatste nog over het gerecht doet heb je al relatief veel zout. Later toevoegen kan altijd nog.

Het recept voor Surf & turf van ossenhaas en coquilles

surf & turf van ossenhaas en coquilles
  • Voorbereiden:
  • Bereiden:
  • Totale bereiding:
  • Porties:
  • Categorie:

  Benodigdheden

  Materialen

  Ingrediënten

  Let op. Porties zijn aangepast naar 0. .

  Bereiding

  1. Voorbereiding
  2. Bereiding