Bavette is heerlijk om kort te grillen als steak. Maar heb je er ook wel eens een rollade van gemaakt? Minstens zo lekker en bomvol met smaak. In dit recept laat ik je zien hoe jij deze heerlijke bavette rollade op je barbecue maakt.
Wat is bavette?
Bavette komt uit de vang van een koe. Het heeft een lange, grove draad. Daarom is het bij bavette erg belangrijk om haaks op de draad te snijden. Zo behoudt het zijn malsheid en kauw je jezelf niet een ongeluk. Daar gaan we bij het oprollen van de rollade ook rekening mee houden. We rollen de bavette dan op met de draad mee, zodat we bij het snijden haaks op de draad snijden.
Bavette is mager vlees en kan bijna rauw gegeten worden. Het heeft een mooie volle smaak en is ook één van mijn favoriete stukken.
Hoe bereid ik de bavette rollade?
Ben je net als ik in het bezit van een spit? Haal deze dan uit de kast want deze bavette rollade is prima geschikt voor een spit bereiding.
Heb je geen spit? Ook dan kan je dit recept prima maken. Richt je barbecue dan in voor een indirecte bereiding.
Zelf pesto maken
Wil je zelf pesto maken voor deze bavette rollade? Probeer dan eens het recept van Miljuschka. Ik heb voor dit recept hetzelfde recept aangehouden met de helft van de hoeveelheid en twee teentjes van een gepofte knoflook aan toegevoegd.
Wat eet je er bij?
Zelf heb ik dit gerecht gegeten met een Italiaanse salade en aardappeltjes met Parmezaanse korst. Het recept voor die laatst genoemde komt binnenkort online.