Poffertjes met bacon en ahorn siroop van de barbecue


Direct naar receptOf lees het hele artikel
  • voorbereiden
  • bereiden
  • bereiden
  • 50 poffertjesporties
Poffertjes met bacon en ahornsiroop op een zwart bord

Geef je poffertjes een boost door ze te vullen met bacon en af te maken met extra bacon ahorn siroop.

Het idee voor dit recept begon in de keuken toen ik voor mijn kinderen poffertjes stond te bakken. Ik had wat zelfgemaakte bacon op het aanrecht liggen die ik net bij een gebakken eitje had gebruikt en ik dacht; pannenkoeken met spek kan, dus poffertjes ook!

Poffertjes op de barbecue

Poffertjes kun je goed op je barbecue maken. Ik heb voor de bereiding gekozen voor mijn Weber barbecue. Je hebt het deksel vaak open en in een kamado loopt de temperatuur dan snel open.

Ga jij wel een kamado barbecue gebruiken? Dan is mijn tip om bij het draaien van de poffertjes even de pan van de barbecue te halen en je deksel weer te sluiten. Draai de poffertjes dan buiten je barbecue om en zet ze daarna terug. Zo loopt je temperatuur niet te snel op. Je kunt je kamado ook half direct en half indirect indelen. Zo heb je een koudere zone, mocht het te hard gaan.

Welke poffertjespan gebruik ik?

Gebruik op je barbecue een gietijzeren poffertjespan. Ik heb mijn poffertjespan voor een mooie prijs via Marktplaats kunnen scoren. Daar staan ze regelmatig te koop en hoef je ze misschien alleen een keertje een opknapbeurt te geven.

Het recept voor Poffertjes met bacon en ahorn siroop van de barbecue

Poffertjes met bacon en ahornsiroop op een zwart bord
  • voorbereiden
  • bereiden
  • bereiden
  • 50 poffertjesporties
Scroll naar bovenkant van pagina