Een smashed onion burger, kaas en augurk op een broodje

Een smashburger is naar mijn mening één van de lekkerste burger die je kunt krijgen. Voeg daar ui aan toe en je hebt een fantastische smashed onion burger.

Oklahoma Onion Burger

Deze variant van een smash burger staat beter bekend als de Oklahoma Onion Burger. Deze burgers komen van oorsprong uit, je raad het al, Oklahoma. Het concept van deze smash burger is dat de uien in de burgers worden gedrukt tijdens de garing. De rest mag je zelf invullen. Het mooie is dat dit ook nog eens een hele goedkope en makkelijke burger is om te maken.

Wat heb je nodig voor deze smashburger?

Wat je minimaal nodig hebt voor deze smashed onion burger is een grilplaat of skillet en iets om je burgers mee te smashen. Dit kan simpelweg een grote spatel, een burger pers of zelfs een plakspaan zijn. Zorg er voor dat je iets hebt om de burger zo plat mogelijk te kunnen drukken. Des te meer in contact komt met de grilplaat hoe meer smaak er ontstaat.

gietijzeren bacon pers
Ik gebruik deze bacon pers om mijn burgers te smashen

Om de uien te snijden is een mandoline of keukenmachine handig. Deze snijd je uien zo dun wat je met een mes niet voor elkaar krijgt. En je wilt je uien zo dun mogelijk hebben om in korte tijd te kunnen garen.

Mijn versie van de smashburger

Mijn variant van de smashburger bestaat uit een flinke hoeveelheid ui, kleffe cheddar kaas, afgemaakt met een lekkere klodder saus en augurk. In dit recept laat ik je zien hoe ook jij deze smashburgers kunt maken. Maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Voeg bijvoorbeeld wat bacon en sla toe of laat je creativiteit de vrije loop.

Als grilplaat gebruik ik meestal een speksteen. Deze houd de hitte lang en goed vast. Verder gebruik ik tussen mijn burger smasher en de burger altijd een stukje bakpapier. Zo blijft er geen gehakt aan mijn burger smasher plakken.

Het recept voor Smashed Onion Burger

Een smashed onion burger, kaas en augurk op een broodje
  • Voorbereiden:
  • Bereiden:
  • Totale bereiding:
  • Porties:
  • Categorie:

  Benodigdheden

  Materialen

  • Gietijzeren plaat of skillet
  • Burger press of iets anders om de burger te smashen
  • Mandoline optioneel

  Ingrediënten

  Let op. Porties zijn aangepast naar 0. .

  Bereiding