Ben jij ook gek op die perfecte, goudbruine gebakken aardappeltjes van de barbecue — krokant van buiten en zacht van binnen? Dan is dit recept echt iets voor jou. Geen gedoe met voorkoken, geen halfgare stukken: gewoon alles in één pan op de barbecue. Dit wordt gegarandeerd je nieuwe favoriete bbq bijgerecht.
Waarom deze gebakken aardappels op de BBQ zo goed zijn
Aardappels bakken op de barbecue klinkt misschien als een gedoe, maar dat hoeft het niet te zijn. Met deze eenvoudige methode maak je in een handomdraai superkrokante aardappeltjes op de BBQ, zonder dat ze rauw blijven van binnen.
Het geheim? Het deksel op de skillet of Dutch oven. Terwijl de aardappels bakken, stomen ze zachtjes gaar — en krijgen ze ondertussen dat heerlijke goudbruine korstje waar we allemaal van houden.
Ideaal voor iedere barbecue zoals bij een goed stuk vlees, vis of gegrilde groente.
In een gietijzeren pan
Gebruik op de barbecue altijd een gietijzeren pan. Deze kunnen goed tegen de hoge hitte. In dit recept gebruikte ik een skillet. Daar heb ik zelf geen deksel bij. Daarom heb ik een andere skillet gebruikt die ik er op heb gezet als deksel.

Iets minder calorieën?
In dit recept doe ik nog roomboter bij de aardappeltjes. Alles is natuurlijk lekkerder met roomboter, maar deze kan je ook weglaten mocht je een iets gezondere variant willen maken.
Kruiden die je zelf lekker vindt
Bij het bakken voeg je kruiden toe. Dit recept is van zichzelf al heerlijk met peper, zout en rozemarijn. Maar je kunt hier natuurlijk ook zelf mee experimenteren. Bijvoorbeeld met een lekkere dry-rub of paprikapoeder. Gebruik vooral iets wat mooi aansluit bij het hoofdgerecht en wat je zelf lekker vindt!