• voorbereiden
  • bereiden
  • bereiden
  • 2 personenporties
iberico rib fingers van de barbecue in een schaaltje met garnering

Iberico rib fingers van de barbecue zijn relatief snel gemaakt en onwijs lekker van smaak. Een heerlijke snack om toe te voegen aan een verzameling barbecue-bites.

Het vlees komt van het Iberico varken. Een varkensras wat vrij rondloopt op het Iberische schiereiland. Hier vreten ze zichzelf vol met eikeltjes waardoor dit vlees een hoge concentratie aan intramusculair vet heeft. Dit zorgt voor extra veel smaak.

De rib fingers hebben ook niet veel meer nodig dan een klein laagje kruiden en wat hitte van de gloeiende kolen om ze een fantastische smaak te geven.

Waarom juist Iberico?

De rib fingers worden alleen van het Iberico varken uitgesneden. Dit komt omdat eigenlijk het hele dier anders wordt uitgesneden dan een 'normaal' varken. Je zal dus geen rib fingers vinden van een ander ras.

Mogelijk dat je lokale slager je dus niet van Iberico rib fingers kan voorzien. Gelukkig kan je via internet op veel plekken terecht voor dit mooie stukje vlees.

Het recept voor Iberico Rib Fingers

iberico rib fingers van de barbecue in een schaaltje met garnering
  • voorbereiden
  • bereiden
  • bereiden
  • 2 personenporties
Scroll naar bovenkant van pagina