• voorbereiden
  • bereiden
  • bereiden
  • 1 potjeporties
koffie cacao rub op een dienblad met een potje rub op de achtergrond

Wil je een keer wat anders proberen dan een SPG (Salt Pepper Garlic) rub op je rundvlees? Probeer dan eens deze koffie cacao rub!

Deze rub is uitermate geschikt voor een low & slow sessie met bijvoorbeeld short ribs. Maar ook op een steak is deze fantastisch. De koffie cacao rub geeft een heelijk donkere en diepe smaak aan je vlees. Het is zeker niet overheersend maar geeft je vlees een extra laag smaak. Ook als je niet van koffie houdt is deze rub het proberen waard.

Welke koffie gebruik ik in de koffie cacao rub?

Het maakt niet heel veel uit welk merk koffie je neemt voor deze rub. De koffie smaak is niet heel prominent aanwezig dus je gaat hier waarschijnlijk geen onderscheid in kunnen maken. Gebruik snelfilter koffie of maal het zelf. Heb je geen koffie in huis of gebruik je deze verder niet? Vraag dan net als ik gewoon een paar lepels aan je buurman of vrouw.

Minder zout

Wil je liever wat minder zout of meer controlere over de hoeveelheid zout. Laat deze dan geheel of gedeeltelijk weg. Je kan dan altijd nog achteraf zouten of voor zouten voor je de rub aanbrengt. Zo heb je meer controle over de hoeveelheid zout.

Koffie cacao rub op steak

Ga je deze rub op een steak gebruiken? Goed idee! Ik heb hem laatst op een diamanthaasje gebruikt. Let dan op dat de suikers niet aanbranden. Neem, bij voorkeur, een lekkere dikke steak en gaar deze indirect op maximaal 150 °C. Gril daarna eventueel nog even kort en heet af. Zo heb je de bete controle en het minste kans op aangebrande suikers.

Het recept voor Koffie cacao rub

koffie cacao rub op een dienblad met een potje rub op de achtergrond
  • voorbereiden
  • bereiden
  • bereiden
  • 1 potjeporties
Scroll naar bovenkant van pagina