winterburger met oude kaas, rucola, paddestoelen en truffelmayonaise op een bord

Burgers doen het altijd goed. Het hele jaar door. En dus ook in de winter periode zoals nu. Zeker als ze van de barbecue komen. Kortom, een mooi moment voor een echte winterburger met oude kaas, rucola, paddestoelen en truffelmayonaise.

Hoe maak je de winterburger

We gaan de burgers kort direct grillen op een temperatuur van 250 - 300 °C. Idealiter maak je de winterburger klaar op een gietijzeren plaat, ook wel bekend als een plancha. Een speksteen of skillet is ook een goede optie. Dan kan je daar de hele bereiding op doen.

Een gietijzeren rooster of een gewoon RVS rooster kan ook prima maar maak de paddestoelen dan even apart klaar in een pannetje. Zet alsjeblieft nooit een reguliere koekenpan of andere pan met anti aanbaklaag op je barbecue als je wat ouder dan gemiddeld wilt worden.

Black angus burgers

Voor de winterburgers gebruik ik patties, ofwel het vlees tussen het broodje, van Black Angus. Deze heb ik gehaald bij mijn lokale slager John Korff. Black Angus is een runderras met een fantastische smaak. Heeft je lokale slager toevallig een ander ras, gebruik dan wat je voor handen hebt of maak zelf een lekkere burger van rundergehakt met een vlees/vet verhouding van 80/20.

Wat eet je bij de winterburgers?

Ik heb dit keer in mijn spitmand zoete aardappel frietjes gemaakt. Dit keer was ik lui en heb ik kant-en-klare genomen, voorzien van wat olie en een half uurtje laten draaien op ca. 200 °C. Daarnaast heb ik wat van de overgebleven rucola en paddestoelen gegeten.

Het recept voor Winterburger

winterburger met oude kaas, rucola, paddestoelen en truffelmayonaise op een bord
  • Voorbereiden:
  • Bereiden:
  • Totale bereiding:
  • Porties:
  • Categorie:

  Benodigdheden

  Ingrediënten

  Let op. Porties zijn aangepast naar 0. .

  Bereiding

  Notities

  Als je vlees van de slager hebt mag je burger best nog wel een beetje rauw zijn van binnen. Zorg er voor dat je barbecue lekker heet is en gril de burgers dan zo'n anderhalve minuut per kant.