Zelfgemaakte patates frites


Direct naar receptOf lees het hele artikel
  • voorbereiden
  • bereiden
  • bereiden
  • 4 personenporties
zelfgemaakte patates frites op tafel

Patat of friet? Zoek het uit! Ik gebruik zowel patat en friet. Een heerlijk bijgerecht wat bijna overal bij past.

Laat niemand je iets anders wijs maken. Patat (of friet) maak je in de frituur! Niet in een airfryer, niet in een spitmand op je barbecue. Verstand op 0, frituur op 180 zo luid het motto. En wat is nou leuker (en lekkerder) dan zelfgemaakte patates frites?!

Dit recept is volledig gebaseerd op het recept van Keukenmeester René Ameling die je in deze video precies laat zien jou jij het beste zelf patates frites maakt.

Wel of niet schillen?

Je kunt er voor kiezen om de aardappeles niet te schillen, gedeeltelijk te schillen of volledig te schillen. Ik vind de schil een lekker smaakje aan de patates frites geven. Meestal schil de aardappels rondom, maar niet aan de boven- en onderkant. Dit is meer omdat mijn kinderen het schilletje minder lekker vinden. Als ik ze alleen met volwassenen eet, dan laat ik de schil er aan.

Het recept voor Zelfgemaakte patates frites

zelfgemaakte patates frites op tafel
  • voorbereiden
  • bereiden
  • bereiden
  • 4 personenporties
  1. Voorbereiding
  2. Afbakken
Scroll naar bovenkant van pagina