• porties
  4 personen
 • totale bereidingstijd
 • categorie
Doorgesneden rosbief van de barbecue op een serveerplank met drie plakken rosbief er voor

Warmgerookte rosbief van de barbecue is een heerlijk en smaakvol gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het roken van rosbief is een geweldige manier om een rijke smaak toe te voegen aan het vlees.

Welk vlees gebruik je voor een rosbief?

De mooiste rosbief komt van de dunne lende. Dit is de rug van de koe. Maar ook van delen van de bil komen mooie magere stukken vlees die erg geschikt zijn voor rosbief. In dit recept maak ik gebruik van een rundermuis.

Roken van de rosbief

Het roken van de rosbief vereist de juiste temperatuur en rooktijd. Het is belangrijk om de barbecue in te stellen op indirecte bereiding met een temperatuur tussen de 120 en 150 °C. Gebruik rookchunks zoals eiken of hickory, of een mildere zoals pruim, om een ​​heerlijke rooksmaak aan het vlees toe te voegen.

Welke kruiden gaan er op?

De rub (kruiden) van de rosbief is ook belangrijk voor de smaak van dit gerecht. In dit recept gebruik ik een simpele mix van peper, knoflook granulaat en zout. Zo laten we de smaak van het rundvlees het meest intact.

Kerntemperatuur van rosbief

Een vleesthermometer is essentieel voor het bereiken van de gewenste kerntemperatuur. Voor medium-rare rosbief moet de temperatuur in het midden van de rosbief ongeveer 50 tot 54 °C zijn.

Rusten van het vlees

Laat de rosbief 10-15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Hierdoor worden de sappen gelijkmatig verdeeld en blijft het vlees mals en sappig.

Wat eet je er bij?

Serveer de warmgerookte rosbief met een frisse salade en/of gepofte aardappelen voor een complete maaltijd.

Met dit recept kun je de perfecte warmgerookte rosbief op de barbecue maken en indruk maken op je gasten tijdens je volgende zomerse barbecue!

Het recept voor Warmgerookte rosbief

Doorgesneden rosbief van de barbecue op een serveerplank met drie plakken rosbief er voor
  • Voorbereiden:
  • Bereiden:
  • Totale bereiding:
  • Porties:
  • Categorie:

  Benodigdheden

  Materialen

  • 1 Chunk rookhout ik heb pruim gebruikt

  Ingrediënten

  Let op. Porties zijn aangepast naar 0. .
  • Voor de rub

  Bereiding

  Notities

  Wil je de rosbief liever als dun broodbeleg snijden? Wacht dan tot het is afgekoeld. Verpak het vervolgens strak in vershoudfolie, of nog beter in vacuüm en leg het een paar uurtjes in de vriezer. Op deze manier is de rosbief gemakkelijker ik dunne plakjes te snijden met een scherp mes.